Modalitati de promovare online

Admin promovare online, publicitate

Promovarea online a website-urilor este o etapa pe care, in necunostinta de cauza, foarte multi o ignora. Este poate chiar cea mai importanta etapa din tot procesul de implementare a unui site web. Adesea, comerciantii isi creeaza un magazin virtual, il posteaza in mediul online si asteapta sa “vina clientii”. Constata apoi, spre dezamagirea lor, ca magazinul nu are succes.

Pentru a atrage clientii pe website trebuiesc facute toate demersurile necesare, este vorba concret despre promovarea acestuia, astfel incat site-ul sa aiba un trafic suficient de mare. Exista mai multe metode de promovare dintre care amintim aici:

Publicitate PPC - Pay Per Click

Un exemplu de publicitate PPC, Google Adwords: Practic este un serviciu de reclama online oferit de compania Google. Aceasta metoda reprezinta conform specialistilor acesteia “… o soluţie de marketing online esenţială pentru fiecare proprietar de site şi pentru toate tipurile de companii”.

Publicitate platita in site-urile de trafic

Acest gen de publicitate presupune plasarea de reclame text sau banner-e publicitare, contra cost, in website-uri care au un numar mare de vizitatori.
OBSERVATIE: Site-urile de trafic, in care se vor plasa reclamele publicitare, trebuie alese cu grija astfel incat, sa aiba vizitatori potentiali interesati de produsele la care se face reclama. Spre exemplu  nu ar fi benefic pentru un comerciant sa faca reclama la “posete din piele” pe un site care vinde “piese auto”.

Publicitate prin anunturi

Exista la ora actuala un numar foarte mare de website-uri care permit adaugarea de anunturi gratuite si contra cost. Este o modalitate buna de a face publicitate, mai ales daca site-ul in cauza are un numar mare de vizitatori. Cateva exemple de astfel de site-uri: tocmai.ro, olx.ro, etc
Exista si companii care, contra cost, ofera servicii de inregistrare a anunturilor in website-uri de profil. Intr-un timp foarte scurt anuntul tau poate aparea pe sute de site-uri. Atentie insa ! Nu toate inscrierile sunt facute pe site-uri de calitate, prin urmare, in acest caz, publicarea anuntului ar putea fi un esec.

Publicitate prin intermediul retelelor de socializare

Este o modalitate importanta de promovare a produselor si serviciilor oferite. Insa plasarea exagerata a mesajelor publicitare poate fi suparatoare, tinand cont ca acestea sunt in esenta retele de divertisment, si se poate ajunge la un efect contrar. Conform studiilor efectuate doar 20% din totalul postarilor ar trebui sa contina mesaje publicitare. Iar postarile ar trebui facute nu la intamplare, cum se procedeaza de regula, ci astfel incat sa creeze interactiune cu membrii retelei de socializare, etc. Exista tehnici mult studiate privind modalitatea de a posta un mesaj, aplicate de altfel de marile companii (si nu numai), care, urmate intocmai, conduc la un real succes in promovarea produselor, serviciilor, evenimentelor, etc.
Daca dispui si de un buget de publicitate poti apela, in cadrul acestor retele, la varianta publicitatii platite.

Trimitere regulata de newsletter-e

Este o metoda buna de a mentine legatura cu clientii, de a le prezenta regulat oferta ta de produse sau servicii. Insa trebuie sa stii cum sa-ti construiesti un astfel de newsletter. Nu trebuie procedat la intamplare, asa cum se intampla de regula. Un newsletter de calitate, responsive, cu grafica exceptionala, cu un mesaj bine gandit, optimizat pentru afisarea corecta in diversi clienti de email, va avea de regula efectul scontat. De aceea, daca nu ai experienta si doresti sa faci un lucru de calitate, cu impact asupra clientilor, iti recomand sa apelezi la specialisti.

Atentie ! Din ratiuni morale si legale trebuie sa ai acordul proprietarilor adreselor de e-mail pentru a le trimite mesaje. In caz contrar mesajul tau va fi catalogat drept SPAM. Iar dorinta de a-ti promova brand-ul, serviciile, produsele se poate intoarce impotriva ta.

Publicare articole/advertoriale

O metoda destul de uzitata este publicarea periodica de articole originale, cu continut de calitate, in site-uri de profil, blog-uri, etc… In cazul in care aceste articole sunt realizate contra cost ele sunt numite advertoriale sau articole sponsorizate.
Avantajele publicarii articolelor:

  • genereaza trafic;
  • se imbunatateste imaginea brand-ului;
  • cresc vanzarile

Alte modalitari de promovare

  • In semnatura e-mail-urilor pe care le trimiti plaseaza si adresa site-ului tau
  • Posteaza si comenteaza pe forumuri de specialitate;
  • Posteaza videoclipuri publicitate pe site-uri specializate (vezi YouTube)
  • etc,